Zaradi nepravilne postavitve zob je lahko oteženo
njihovo ustrezno čiščenje, kar lahko vodi v bolezni zob (karies)
obzobnih tkiv (vnetje dlesni, parodontitis)
in posledično celo v izgubo zob.

PRAVILNA POSTAVITEV ZOB
ZA ZDRAVJE

Ukmarjeva ulica 2
Ljubljana - Rudnik

info@ortodont.info
Pišite nam

+386 (0)1 600 82 60
+386 (0)51 313 000

Video predstavitev
Kliknite za ogled videa

Mnogi naši pacienti povedo, da se ne želijo
in da se sploh ne znajo smejati.
Z ortodontskim zdravljenjem takim pacientom
povrnemo samozavest in nasmeh na obraz.

NARAVNOST DO NASMEHA

S sodobnimi ortodontskimi aparati
in primernim načinom ortodontskega
zdravljenja lahko do lepega,
zdravega in naravnega nasmeha
pomagamo prav vsakomur.

ZA NARAVEN NASMEH

Ortodontski aparati že dolgo niso
namenjeni samo otrokom in mladostnikom,
ampak se za ortodontsko zdravljenje
odloča tudi vse več odraslih.

NIKOLI NI PREPOZNO
ZA ORTODONTSKO
ZDRAVLJENJE

Živimo v času, ko sta estetika in osebna
urejenost pomembna dejavnika
v življenju. Tudi zdravje je dobrina,
ki ji namenjamo vse več pozornosti.

PRIVLAČEN NASMEH JE
PREDNOST VSAKOGAR

KAKO POTEKA ORTODONTSKO ZDRAVLJENJE?

Na prvem srečanju, za katerega se dogovorite po telefonu ali po elektronski pošti, se najprej pogovorimo o razlogih, ki so vas pripeljali v našo ambulanto. Povprašamo vas o vaših željah in vaših pričakovanjih. Po uvodnem razgovoru opravimo klinični pregled ustne votline, zobovja in obraza. Na podlagi tega vam okvirno predstavimo možnosti zdravljenja in vas okvirno seznanimo s ceno le teh.

Če se tako odločite, nadaljujemo z zbiranjem vse potrebne ortodontske dokumentacije. Potrebna je izdelava študijskega modela zob, različnih rentgenskih posnetkov (ortopantomogram, stranski telerentgenogram…), po potrebi tudi tridimenzionalnih rentgenskih posnetkov ter fotografij zob in obraza. Vso dokumentacijo natančno preučimo in na podlagi natančne analize izdelamo individualen načrt ortodontskega zdravljenja. Pri tem upoštevamo vse potrebne parametre, prav tako pa skušamo načrt zdravljenja prilagoditi vašim željam in pričakovanjem ter ga kar najbolj približati vašemu življenjskemu ritmu. Tako pripravljen načrt zdravljenja vam na naslednjem obisku predstavimo. Natančno pojasnimo vse faze ortodontskega zdravljenja in opredelimo tudi časovno in finančno komponento celotne obravnave. Če se s predlaganim načrtom strinjate, skupaj podpišemo dogovor o zdravljenju in se dogovorimo za sam začetek zdravljenja.

Pred začetkom ortodontskega zdravljenja morajo biti tako zobje kot obzobna tkiva zdrava, zato vam po potrebi pred začetkom ortodontske terapije svetujemo tudi obisk zobozdravnika ali določenega specialista.

V času aktivnega ortodontskega zdravljenja je potrebno dosledno upoštevati navodila ortodonta, saj bo zdravljenje le tako lahko uspešno. Potrebno je redno prihajati na kontrolne preglede in ves čas vzdrževati brezhibno ustno higieno.

Po končanem aktivnem ortodontskem zdravljenju, ko smo že dosegli idealno postavitev zob in čeljusti, je obvezna tudi faza vzdrževanja, ki zagotovi, da idealno postavitev zob in čeljusti tudi obdržimo. Tudi v tem obdobju so potrebni enostavnejši ortodontski aparati, ki služijo vzdrževanju pridobljenega stanja, in dosledno upoštevanje navodila ortodonta.

© Copyright 2020 Ortodont Herman | Grafična zasnova: Studio Magenta | Izvedba: Futurion.