Tehnološko dovršeno kemično razbarvanje zob,
ki mu pomaga svetloba. Svetloba prehaja skozi filtre,
ki selektivno prepuščajo koristno svetlobo za beljenje zob.

NARAVEN NASMEH
OSVEŽEN S SVETLOBO

Ukmarjeva ulica 2
Ljubljana - Rudnik

info@ortodont.info
Pišite nam

+386 (0)1 600 82 60
+386 (0)51 313 000

Video predstavitev
Kliknite za ogled videa

V naši ordinaciji za beljenje zob uporabljamo
BEYOND POLUS sistem, ki uporablja kombinacijo
halogenske in led svetlobe, s katero dobimo
optimalni svetlobni spekter za beljenje.

SISTEM BEYOND POLUS
ZA SIJOČ NASMEH

S sodobnimi ortodontskimi aparati
in primernim načinom ortodontskega
zdravljenja lahko do lepega,
zdravega in naravnega nasmeha
pomagamo prav vsakomur.

ZA NARAVEN NASMEH

Ortodontski aparati že dolgo niso
namenjeni samo otrokom in mladostnikom,
ampak se za ortodontsko zdravljenje
odloča tudi vse več odraslih.

NIKOLI NI PREPOZNO
ZA ORTODONTSKO
ZDRAVLJENJE

Živimo v času, ko sta estetika in osebna
urejenost pomembna dejavnika
v življenju. Tudi zdravje je dobrina,
ki ji namenjamo vse več pozornosti.

PRIVLAČEN NASMEH JE
PREDNOST VSAKOGAR

BELJENJE ZOB

V naši ordinaciji za beljenje zob uporabljamo BEYOND POLUS sistem, ki uporablja kombinacijo halogenske in led svetlobe, s katero dobimo optimalni svetlobni spekter za beljenje.

Kajenje, kava, čaj, hrana z močnimi barvili, zdravila…zabarvajo zobe in ti tako izgubijo svojo prvotno barvo, zaradi česar nismo več zadovoljni z videzom svojih zob oziroma s svojim nasmehom. Včasih pa že osnovna barva zob, ki je pri nekaterih ljudeh v bolj rumenih ali sivih odtenkih, kot bi si to sami želeli, posameznike moti in si želijo spremembe. Tudi dejstvo, da povsem bela barva zob ni naravna in tudi ne zdrava barva zob, jih ne prepriča in si na vsak način želijo spremembe.

V zadnjih nekaj letih so se na tržišču pojavila razna belilna sredstva, s katerimi lahko bolj ali manj učinkovito pobelimo zobe, oziroma odstranimo njihova zabarvanja. V grobem lahko delimo belilna sredstva v dve skupini: mehanična sredstva in kemična sredstva.

Mehanična sredstva delujejo na principu abrazije (npr. belilne zobne paste), kar pomeni, da vsebujejo abrazivne delce, ki mehanično odstranjujejo zabarvanja s površine zob. Slaba stran teh sredstev je v tem, da z odstranjevanjem zabarvanja odstranjujejo tudi vrhnjo plast sklenine, ki se tako posledično tanjša. Druga slabost je v tem, da odstranjuje le zabarvanja, ki so na površini zob, ne pa tudi tistih v globljih plasteh zoba.

Druga skupina belilnih sredstev deluje kemično. Z njimi lahko odstranimo tudi globlja zabarvanja, pri čemer ne pride do stanjšanja zobne sklenine. V ta namen uporabljamo belilno sredstvo v obliki hidrogen peroksida ali karbamid peroksida, za pospeševanje sproščanja kisika iz belilnih sredstev in za globlje prodiranje le tega v sklenino in dentin pa uporabljamo posebne luči. Pri tem je pomembno, da ima luč posebne filtre, ki selektivno prepuščajo „koristno“ svetlobo za beljenje in zaustavijo svetlobo tistih valovnih dolžin, ki niso pomembne za potek kemične reakcije samega beljenja, povzročajo pa toploto, ki posledično povzroči dehidracijo zob, ki vodi v skelenje zob med in po samem beljenju. Rahli dehidraciji se ni mogoče izogniti, zato je pomembno, da vsaj 48 ur po beljenju ne uživamo snovi, ki povzročajo zabarvanja zob (kava, čaj, rdeče vino..), saj v tem času poteka rehidracija zob in bi ta barvila lahko takoj ponovno zabarvala zobe.

© Copyright 2020 Ortodont Herman | Grafična zasnova: Studio Magenta | Izvedba: Futurion.