CENIK ORTODONTSKEGA ZDRAVLJENJA

Ortodontsko zdravljenje je proces, ki se začne s kliničnim pregledom pacienta in se nadaljuje z zbiranjem vse potrebne ortodontske dokumentacije. Ta zajema izdelavo trodimenzionalnega digitalnega posnetka zobovja (scan) in virtualnega študijskega modela zob, izdelavo rentgenskih posnetkov in izdelavo diagnostičnih fotografij obraza. Sledi natančna analiza vse naštete dokumentacije, na podlagi katere se izdela načrt ortodontskega zdravljenja, tako načrt aktivne faze zdravljenja, kot tudi faze vzdrževanja rezultatov zdravljenja (t.i. retencijo). Priprava načrta ortodontskega zdravljenja je ključna in tako rekoč najpomembnejša faza celotnega procesa ortodontskega zdravljenja. Temu sledi izvedba zastavljenega načrta zdravljenja, torej dejanska namestitev ortodontskega aparata in vodenje zdravljenja vse do njegovega zaključka. Cena ortodontskega zdravljenja torej ne pomeni cene ortodontskega aparata, ampak ta zajema celoten zgoraj opisan proces zdravljenja. Zato je točno ceno ortodontskega zdravljenja mogoče oblikovati šele na podlagi analize primera in individualne izdelave načrta ortodontskega zdravljenja.

Okvirna cena ortodontskega zdravljenja s fiksnim ortodontskim aparatom v zgornjem in spodnjem zobnem loku znaša od 3900 do 4200€.

Okvirna cena ortodontskega zdravljenja s fiksnim aparatom v enem zobnem loku je od 2100 do 2200€.

Cena v obeh primerih zajema celotno ortodontsko obravnavo, se pravi vse zgoraj naštete postopke in faze ortodontskega zdravljenja, vključno z retencijskimi aparati, ki jih pacient dobi po končanem aktivnem delu ortodontskega zdravljenja, in njegovim spremljanjem v obdobju retencije.

Doplačilo za brezbarvne (estetske) nosilce je 30€ za vsak nosilec.

Cena terapije z nevidnimi ortodontskimi aparati – nevidnimi snemljivimi opornicami (sistem INVISALIGN) se giblje med 2300 in 4650€. Končna cena je odvisna od teže nepravilnosti in posledično od potrebnega števila opornic in od tega, ali zdravljenje poteka v enem ali v obeh zobnih lokih.

Tudi tu cena zajema celotno ortodontsko obravnavo, se pravi vse zgoraj naštete postopke in faze ortodontskega zdravljenja, vključno z retencijskimi aparati, ki jih pacient dobi po končanem aktivnem delu ortodontskega zdravljenja, in njegovim spremljanjem v obdobju retencije.

Pogoji in način plačila:

Našim pacientom nudimo možnost plačevanja naših storitev po obrokih.