INVISALIGN ZDRAVLJENJE Z NEVIDNIMI OPORNICAMI

Že od leta 2008 našim pacientom nudimo tudi možnost ortodontskega zdravljenja z nevidnimi opornicami. Smo certificirani specialisti za sistem zdravljenja Invisalign.

INVISALIGN je trenutno vodilni sistem tovrstnega ortodontskega zdravljenja na svetu. Invisalign opornice so izdelane iz prozorne termoplastične mase in so na zobeh tako rekoč neopazne. Ker so snemljive, pacientu nudijo vse potrebno udobje za običajne dnevne aktivnosti, kot so prehranjevanje, vzdrževanje ustne higiene in podobno. Za korekcijo nepravilnosti je potrebnih več zaporednih opornic, ki v svojem zaporedju minimalnih premikov zob le te poravna v pravilno oblikovan zobni lok. Končno število potrebnih opornic je odvisno od zahtevnosti zobnih premikov.

Kako poteka zdravljenje z nevidnimi opornicami Invisalign?

Diagnostika in načrtovanje zdravljenja potekata digitalno s pomočjo modernih tehnologij. Po pregledu in pogovoru z vami izdelamo trodimenzionalni virtualni posnetek vaših zob (3D scan), fotografije vašega obraza in osnovne rentgenske posnetke. Nato vaš primer natančno preučimo ter izdelamo načrt ustreznih premikov zob. V digitalni obliki vam načrtovan rezultat zdravljenja predstavimo. Ob dokončnem načrtu zdravljenja lahko bolj natančno opredelimo tudi časovni in cenovni okvir zdravljenja. Ortodontsko zdravljenje z nevidnimi opornicami je učinkovito, estetsko in udobno. Nositi jih je potrebno 22 ur dnevno in jih na 7 do 14 dni menjati. Kontrolni obiski v ambulanti so priporočljivi približno vsaka dva meseca. Pri zahtevnejših primerih lahko za boljšo predvidljivost rezultata nevidne opornice kombiniramo tudi s posameznimi komponentami fiksnega ortodontskega aparata, ki jih seveda namestimo, kolikor je mogoče, diskretno. Na ta način dosežemo, da z Invisalign sistemom lahko zdravimo tudi težje ortodontske nepravilnosti.

Več o principu delovanja nevidnih opornic oziroma s tujko imenovanih “alignerjev” si lahko preberete tukaj.